APK & Onderhoud

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Er wordt gekeken naar verkeersveiligheid en milieuprestatie.

Autobedrijf Curvers is RDW-erkend en heeft de bevoegdheid om je auto te keuren. Uiteraard zullen wij jouw auto nakijken en eventuele bijkomende kosten om je auto APK-waardig te maken met je overleggen, voordat wij tot reparatie overgaan. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je waar je aan toe bent. Moet jouw voertuig gekeurd worden? Plan dan online een afspraak in.

Het is belangrijk dat je je realiseert dat de APK een momentopname is. Wanneer je auto goedgekeurd is voor de APK, is dit geen garantie dat jouw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Bij een APK gaat er bijvoorbeeld weinig aandacht uit naar de toestand van de motor, waardoor je zelfs een dag na de APK al met onherstelbare pech kunt komen te staan. Wij raden daarom aan om regelmatig onderhoud aan jouw auto uit te laten voeren.

Wist je dat je jouw auto al tot twee maanden voor de APK-vervaldatum kan laten keuren, zonder dat de vervaldatum voor volgend jaar wijzigt? Op deze manier ben je er zeker van dat jouw auto op tijd gekeurd is. Controleer hieronder wanneer je auto gekeurt dient te worden.

Onderhoud

Wanneer je jouw auto niet op tijd laat controleren is de kans aanwezig dat je veiligheid in gevaar komt. Er zijn namelijk onderdelen, zoals bijvoorbeeld het remsysteem, die aan slijtage onderhevig zijn. Wanneer je remblokken bijvoorbeeld volledig versleten zijn, zal het remsysteem niet meer functioneren. Daarom raden we je aan om de auto minimaal eens per jaar te laten onderhouden en dat bepaalde onderdelen worden gecontroleerd. Verder willen we je adviseren om regelmatig het oliepeil van jouw auto te (laten) controleren. Dit kan slijtage aan onderdelen voorkomen.

Is je auto toe aan een onderhoudsbeurt? Plan dan online een afspraak bij ons in. Uiteraard kun je ook telefonisch een afspraak inplannen via 070 - 35 42 700. Zo kun je weer vele veilige kilometers vooruit!

APK autobedrijf Curvers